top of page

Ägarskifte i MR assistans AB

MR assistans AB, grundat 2015 av Regina och Mattias Lind byter ägare. Nya ägare blir Mikael Stål och Daniel Lindkvist, som tillträder bolaget den 1 december.

"Vi är glada och stolta över möjligheten och förtroendet att få förvalta vidare Reginas och Mattias bolag och dessutom få fortsätta samarbetet med dem genom Tidvis", säger Daniel Lindkvist.


"Vi har en spännande resa framför oss med duktiga medarbetare som vi vill ge goda förutsättningar att bygga upp en stark organisation, präglad av arbetsglädje, engagemang och en hög kvalitetsnorm", fortsätter Daniel.


MR Assistans ur sprunget ur en uppfattning om att det är viktigt att hjälpa dem som verkligen behöver personlig assistans att få så mycket assistans som de behöver för att kunna leva enligt lagens intentioner. Detta betyder att man arbetat hårt för att stödja samtidigt som man arbetat för att motverka fusk inom assistansbranschen och följer de lagar och regelverk som finns. De begränsade ekonomiska medel som finns för att stödja funktionsnedsatta i samhället ska användas så gott som möjligt för rätt syfte. MR Assistans har sedan starten alltid velat finnas där för att arbeta hårt för sina kunders rättigheter och sina anställdas status i samhället.


Att dessa värderingar väl stämmer överens med dem som ska vara rådande i framtiden var en viktig faktor vid förvärvet.

"Så är det helt klart. Vår vision är ett branschens goda exempel, ett bolag som i alla delar försöker göra rätt och gott. Det känns både bra och tryggt att veta att det bolag vi nu ska förvalta och bygga vidare utifrån vilar på värderingar vi fullt ut delar", säger Daniel.


Mikael och Daniel har arbetat flertalet år i ledande befattningar inom personlig assistans, både tillsammans och i olika bolag. Som VD rekryteras även Karin Forsberg med mångårig erfarenhet av branschen.

"Jag och Mikael har haft förmånen att få arbeta med och lära känna otroligt duktiga människor under våra år i branschen. En sådan är Karin, som vi verkligen ser fram emot att få arbeta tillsammans med igen. Karin delar samma grundläggande värderingar som vi och det ser vi som ett starkt fundament att bygga vidare på. Vi är också väldigt glada över att den naturliga koppling till Tidvis som nu uppstår, där ju Sara Larsson som vi håller som en av branschens absolut skarpaste på kvalitetsområdet, finns som en resurs. Sådan erfarenhet, kunskap och kompetens är svår att finna och det känns väldigt bra att som kunder till Tidvis få tillgång till den".


De nya ägarna tillträder alltså bolaget från och med den 1 december och samtidigt tillträder Karin Forsberg som ny VD. Hennes tankar om resan framåt kan du läsa här.

Nu är tanken att MR assistans ska få växa från det lilla lokala bolaget till ett större, men där de ursprungliga kärnvärdena ska få fortsätta prägla verksamheten framåt. Dessutom vill man addera ett tydligt hållbarhetsperspektiv.


"Vi ser en situation i branschen personlig assistans som ingen vill ha, med indragna tillstånd och prövningar som skapar en stor osäkerhet och oro hos de vars hela vardag är beroende av assistansen. Med tydlighet och transparens inom både kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö vill vi vara med och leda utvecklingen av en ny, ansvarstagande branschrörelse. Vi vill att varje människa ska kunna känna sig trygg med att det finns en god välfärd, inte bara idag utan även i framtiden. Det är hållbarhet för oss, inom vår kontext och vi tror och hoppas att det är något som många kommer att sätta stort värde på.", avslutar Daniel Lindkvist.568 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page