top of page

Möt Sami – Blivande ambassadör på MR Assistans AB.


En solig dag i slutet på februari fick jag träffa Sami och hans uppdragschef, Monika, på hans dagligverksamhet Globen i Stockholm. Vi skulle diskutera igenom rollen ’Ambassadör’ och hamnade i många roliga och intressanta diskussioner.

MR Assistans verkar ute hos kunderna och tillsammans med kunderna för att bygga en hållbar assistans. Att bygga en roll, exempelvis Ambassadör, är ett gemensamt arbete. Det gäller att Sami får berätta sin vision av vad ett bra personligt assistansbolag är, att han får tala utifrån sig själv och sina begränsningar.Sami är en 24 årig kille som är född och uppvuxen i Stockholm. Hans föräldrar kommer ursprungligen från Turkiet men såg mer möjligheter här i Sverige för sin familj. Sami är en kille som har en enorm positiv drivkraft. Under mötets gång så sprutar det ut olika idéer och tankar som är viktiga för honom och andra kunder. Han pratade om att samverka på olika mässor, att lokalt hjälpa till vid marknadsföring och att han även är intresserad av att sätta ihop en föreläsning om sitt eget liv för att berätta till andra.

Privat så är han en DJ. Han arbetar dagligen med att sätta ihop låtar och spellistor för både sig själv och andra.

Musiken är en stor del i hans liv och han ser sig själv fortsätta det arbetet.


Sami är väldigt social och inte rädd för att ta kontakt eller ha kontakt med andra människor oavsett funktionsvariation eller inte och det är det som gör honom självklar till rollen som Ambassadör.

Nu är ett nytt möte bokat där vi ska renskriva rollbeskrivningen för Sami och sedan välkomna honom som MR Assistans förste ambassadör. Vi ser framemot ett bra och aktivt samarbete med Sami.


/Monica Malm, Regionchef

87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page